My Anthestiria Breakfast 1. Τηγανίτες με μελι και κανέλα

2015-04-21 12:15

Αρχαιοελληνική συνταγή ~ Τηγανίαι μελιτόεις μετά κασίας (Τηγανίτες με μέλι & κανέλα) 

Τηγανίας ἤδη τεθέασαι χλιαρούς σίζοντας, ὅταν αὐτoίσιν ἐπιχέης μέλι; 

«Έχεις δει ως τώρα ζεστές τηγανίτες να τσιτσιρίζουν, όταν τις περιχύνεις μέλι;» 

(Δειπνοσοφιστές ΙΔ, Μάγνης "Διόνυσος Β")

Υλικά: 

■ 1 1/2 κούπα αλεύρι σταρένιο

■ 1 κούπα χλιαρό νερό 

■ 3 κουταλιές μέλι 

■ 1/3 μικρού κουταλιού θαλασσινό αλάτι 

■ ελαιόλα&ο νια τηγάνισμα 

■ 1/2 κουταλάκι κανέλα 

■ 3/4 κούπας μέλι