My Anthestiria Breakfast 1. Τηγανίτες με μελι και κανέλα
Αρχαιοελληνική συνταγή ~ Τηγανίαι μελιτόεις μετά κασίας (Τηγανίτες με μέλι & κανέλα)
Τηγανίας ἤδη τεθέασαι χλιαρούς σίζοντας, ὅταν αὐτoίσιν ἐπιχέης μέλι;
«Έχεις δει ως τώρα ζεστές τηγανίτες να τσιτσιρίζουν, όταν τις περιχύνεις μέλι;»
(Δειπνοσοφιστές ΙΔ, Μάγνης "Διόνυσος Β")
Υλικά:
■ 1 1/2 κούπα αλεύρι σταρένιο
■ 1 κούπα χλιαρό νερό
■ 3 κουταλιές μέλι
■ 1/3 μικρού κουταλιού θαλασσινό αλάτι
■ ελαιόλα&ο νια τηγάνισμα
■ 1/2 κουταλάκι κανέλα
■ 3/4 κούπας μέλι